Nábor 29. 9. 2024

Náborová akce „Pojď hrát hokej“ v rámci projektu Týden hokeje v Kralupech nad Vltavou se podařila na výbornou

Hokejový klub Kralupy nad Vltavou ve spolupráci s ČSLH pořádal nábor malých hokejistů ve věku 4-8 let v rámci projektu „Pojď hrát hokej“. Už třináctá akce „Týden hokeje“ se uskutečnila v sobotu 28. září 2024 od 9 do 12 hodin.

Dlouhodobá příprava akce, která probíhala v hokejovém klubu Kralupy nad Vltavou, přilákala do areálu zimního stadionu velký počet nových dětí, celkem se k nám přidalo 27 malých vyder. Děti společně s rodiči prožili radostné sobotní dopoledne věnované lednímu hokeji. V rámci projektu „Pojď hrát hokej“ to byla v Kralupech už třináctá akce a účast 27 malých hokejistů potvrzuje rostoucí zájem o kralupský hokej.
První zájemci o tuto akci byli přivítáni rodiči působící v roli vedoucích družstev přípravek. Po splnění administrativních kroků k zápisu dětí ze strany rodičů do akce „Pojď hrát hokej“, obdržely děti spoustu dárků, mezi jinými hokejovou lahev a náramek Českého hokeje. Poté se děti přesunuly do opravdové hokejové kabiny, kde je přivítali jejich trenéři. Pod jejich vedením se přemístily na venkovní sportoviště k rozcvičce a zábavným hrám. V té době byly rodičům členem výkonného výboru Klubu Ing. Davidem Krybusem a trenérem mládeže Filipem Štibranem, předány prvotní informace o klubu, a co je v nejbližší době čeká. Přítomni získali zasvěcený přehled o důležitých provozních a administrativních pravidlech chodu Hokejového klubu Kralupy nad Vltavou, historii klubu, ale i o rozsahu tréninku ledního hokeje a jeho náplni.
Poté na děti čekala ledová plocha, kde si je převzali kvalifikovaní trenéři mládeže. Společné foto a hlasitý pokřik bylo tím pravým naladěním na nadcházející chvíle. Na jedné polovině se úplní nováčci seznámili se základy bruslení formou her, na druhé polovině mohli rodiče vidět ukázkový zápas kategorie 1. a 2. třídy. Na ledě se rozeběhly různé zábavné hry a soutěže zaměřené na vstávání, padání a na první krůčky na ledě. Děti měly po celou dobu možnost se něco málo naučit i od kralupského maskota Vydráka.
Akce „Pojď hrát hokej“ se v Kralupech zúčastnilo celkem 27 dětí. Vedení HK Kralupy nad Vltavou děkuje všem, kteří se jakýmkoli způsobem podíleli na organizaci a hladkém průběhu celé akce. Úsměvy a vyprávění dětí o svých zážitcích na ledové ploše potěšily všechny přítomné a jsou tou největší pozvánkou na další společné tréninky v hokejovém klubu Kralupy nad Vltavou.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kralupech najdete na www.hokejkralupy.cz.